Nationale Historische Reddingboot Dag

Kies een bedrag

6de editie Nationale Historische Reddingbootdag


We zijn hard aan het werk met de organisatie van de Nationale Historische Reddingboot Dag 2023: zondag 18 juni 2023

                                           

 

Team NHRD

Arnold Bel

nhrd@lelystad.knrm.nl

Over de Nationale Historische Reddingbootdag

Waarom de NHRD?
Het is begonnen met een dag gecassoneerd zitten op het reddingstation. Vanwege de Nationale Oldtimerdag en de enorme mensenmenigte die daar op af komt, was het voor de bemanning van de reddingboot “Bert en Anneke Knape” niet mogelijk om binnen 10 minuten aanwezig te zijn in geval van een pieperoproep, dus besloten we tot een lange dag koffie drinken. En al drinkende en pratende met de vrijwilligers van historische brandweervoertuigen, was het plan voor een Historische ReddingbootDag al gauw geboren.

Missie
Onze missie is de naamsbekendheid vergroten van de K.N.R.M. en die van station Lelystad in het bijzonder. Dit doen we door de historie te laten zien in de vorm het varen met en bezichtigen van oude reddingboten, de verhalen van grote reddingen en de bemanning te laten horen, het openstellen van ons boothuis “Jan de Braal” en het laten zien van onze reddingboot “Bert en Anneke Knape”

Ons station
Op 5 oktober 2013 is het K.N.R.M. Station Lelystad operationeel gegaan. Daarvoor is in 2012 het station opgericht, zijn allerlei administratieve handelingen verricht, hebben de vrijwilligers hun opleidingen gevolgd, is de boot gedoopt en het boothuis overgedragen. vervolgens hebben we in het eerste jaar 32 reddingen verricht en in het tweede jaar 52. In 2022 werd 53 maal uitgevaren om hulp te verlenen aan schepen die in de problemen waren gekomen. Voor meer informatie over ons, kijk op www.knrm.nl

Voor editie 2023 hebben onderstaande schepen zich aangemeld.

  • Bernard van Leer
  • Casparis
  • de Brandaris
  • de Knokkels
  • Dorus Rijkers
  • Gebroeders Luden
  • Prins Hendrik

Bekijk alle

De kop is eraf voor NHRD 2023

23-03-2023 | 19:01 Uur
Het is halverwege maart en de zesde editie van de Nationale Historische Reddingbootdag is pas 18 juni. Toch zijn we, vrijwilligers van KNRM station Lelystad, al druk bezig zijn met de organisatie.Een evenement organiseren betekent ruim op tijd beginnen met besprekingen, contact opnemen met de mensen van de historische reddingboten en de organisatie van de Nationale Oldtimerdag. En ook het aanvragen van diverse vergunningen en contactopnemen met sponsoren! De trouwe sponsoren van de afgelopen jaren, maar natuurlijk ook op zoek naar nieuwe mensen die ons mooie evenement willen steunen. Kijk HIER voor een leuk doel of pakket om ons te helpen. Een bijzondere aanwezige dit jaar is de Brandaris. Deze historische reddingboot is met haar enthousiaste vrijwillige bemanning op alle voorgaande edities van de NHRD aanwezig geweest, en komt dus ook dit jaar. Extra bijzonder maakt het dat ze dit jaar haar 100-jarige verjaardag mocht vieren. Dit is op 19 maart op Terschelling uitgebreid gedaan, op de NHRD mag ze haar feestje nog even overdoen. Naast de Brandaris hebben de volgende reddingboten al toegezegd te komen op 18 juni:Prins Hendrik, Dorus Rijkers en de Knokkels. De lijst is nog groeiende! Mocht je denken: “Ik heb ook een historische reddingboot en wil ook komen,” neem dan contact met ons op. Ook dit jaar wordt, op dezelfde dag, de sloeproeiwedstrijd “KNRM Zuiderzee Race”georganiseerd. Er wordt dan geroeid van Marken naar Lelystad. Voor de sloeproeiers een mooie krachtmeting met andere sloepen, maar vooral met de elementen op het Markermeer. De L.A. Buma en de Easedale zijn je voor gegaan, maar wie gaat dit jaar met de trofee naar huis? Wil je meer informatie omtrent de race, kijk dan op KNRM Zuiderzee Race. Je kan je daar ook direct inschrijven.!